Er du en av de som går med tanken om å selge boligen din og investere i en ny, kanskje større eiendom? Ønsker du å bo i byen eller få mer plass å boltre deg på litt i utkanten? Ønsker du en bolig med hage? Ja, da må den gamle boligen selges først.

Tid for ny bolig?

I løpet av livet går man igjennom mange faser. Etter hvert som familielivet begynner å nærme seg eller er i startfasen, så trenger man større plass. Mange ønsker seg gjerne en hage som barna kan vokse opp med. Da er det på tide å bytte bolig for å komme seg et steg nærmere neste fase. Å flytte er en stressende prosess i seg selv, og på toppen skal et boligsalg og et boligkjøp gjennomføres.

Bruk eiendomsmegler

For noen er det fristende å droppe å bruke en eiendomsmegler og heller gjøre alt arbeidet selv. Da bør du være klar over hvor mye du faktisk må sette deg inn i for å sikre at du gjør et godt boligsalg og et godt boligkjøp. Når prosessene skal gjøres mer eller mindre samtidig sier det seg selv at det går med mye tid. Tid er verdifullt og de fleste har allerede en rimelig full kalender der jobb, familie og fritidsaktiviteter står på planen. Da er det kanskje like greit å heller benytte seg av en eiendomsmegler som kan ta seg at alt det ekstra arbeidet boligsalg og boligkjøp fører med seg. I tillegg vil du i mange tilfeller også faktisk kunne få igjen mer for boligen ved å benytte deg av en eiendomsmegler som sitter med mange års erfaring og kunnskaper i bransjen. Videre vil bruk av eiendomsmegler gjøre at du raskere finner din nye drømmebolig.

Få takst og gjør endringer

Et av de viktigste stegene ved salg av bolig er at taksten blir riktig. Taksten sier noe om boligens verdi og gjøres av en takstmann. Han eller hun vil kunne fortelle deg hvordan du kan enkelt øke boligens verdi ved å gjøre visse endringer. Endringene og oppussingsforslagene som takstmannen råder til er ikke de kostnadsfulle, men heller de som gir større meravkastning på boligsalget. Her dreier deg seg ofte om å male i en nøytral farge og fikse ting som ikke er i orden. Det er nemlig viktig at det elektriske anlegget og røranlegget fungerer som det skal, ettersom disse faktorene kan trekke verdien ned om det ikke er i orden. Skaff deg en eiendomsmegler og en god takstmann som kan gi deg råd til hva du bør gjøre av endringer og hva som kan være som det er.